100 mest populære danske blogs

Det svenske firma Primelabs – der beskriver sig selv som et ‘forskningsinriktat IT-företag‘ – har lavet en undersøgelse af den danske blogosfære, og fundet frem til det, som både bloggen Blogs og effekter og Berlingskes Business.dk omtaler som de 100 mest populære danske blogs.

I følge en artikel om undersøgelsen på Business.dk, så bygger rangeringen udelukkende på hvor mange (andre blogs?) der linker til den pågældende blog, og oplysningerne er indsamlet via Primelabs egen søgetjeneste Twingly.

Men ellers er det sparsomt med oplysninger om metode og underliggende data, og jeg kunne godt tænke mig at vide om der er nogle som har yderligere oplysninger om undersøgelsen?

Et relevant spørgsmål ville være om for eksempel links i kommentarfelterne tæller med, da man jo typisk lægger et link til sin egen blog når man skriver en kommentar.

Business.dk er hurtigt ude og siger at dansk erhvervsliv skal oppe sig, da listen faktisk kun indeholder private blogs, men hvis datagrundlaget udelukkende er hvor mange der linker til de pågældende blogs, er det så et tilnærmelsesvis retvisende billede over ‘popularitet’ som undersøgelsen giver?!

Og inden nogen råber til mig at rønnebærene nok er sure i år, så ganske rigtigt, jeg er ikke blandt de 100 mest linkede-til blogs :)
Så…er der nogen der gi’r et link?

[via Blogs og effekter]

UPDATE 13.09.07 kl. 18.50
Søren Johannessen har på sin blog microformats fortaget en undersøgelse af rangordenen af Cisero/Primelabs listens 100 (99) blogs, men via data fra blogsøgemaskinen Technorati.

Resultatet er en anderledes fordeling af pladserne, men han benytter også en anden metode.

Jeg har ikke fået hverken kigget ordentligt efter eller tænkt ordentligt efter, men har læst hans blogindlæg, og der er ihvertfald masser af juice om metode og svagheder ved hans egen undersøgelse.

56 tanker om "100 mest populære danske blogs"

  1. Pingback: Innovations-cirkus

  2. Pingback: Er du på Blogtoppen? | oschlag.dk – ham med huen

  3. Pingback: Podbloggen er den 81. mest populære blog i Danmark | PodConsult – rådgivning om podcasting eller bare lyd og video på nettet

Skriv et svar